BAYBURT / MERKEZ - Kop Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

May

Milli Eğitim Müdürlüğümüzün organizasyonuyla Bayburt Üniversitesine gezi düzenledik.  Son sınıf öğrencilerimiz üniversitenin çeşitli birimlerini gezerek bölümler hakkında bilgilendirildiler. Özellikle Sağlık Bilimleri Fakültesi ve sağlık alanlarıyla ilgili ön lisans programlarında öğretim görevlileri tarafından alan tanıtımları yapıldı. Üniversite alan tanıtım gezisinde emeği geçen tüm görevlilere ve öğretmenlerimize katkıları için teşekkür ediyoruz.

Kas

Mart ayı ayın öğrencisi seçilen 9-B sınıfı öğrencilerinden ibrahim KORKMAZ, 10-B sınıfından Aslan DEMİR, 11-C sınıfından Ebru TUZCUOĞLU ve 12-A sınıfından Görkemsin BOSTANCI'yı  tebrik ediyoruz.

Mrt

Okulumuz öğrencileri arasında kendi sınıf düzeylerinde en çok kitap okuyan öğrencilerimizden 9. sınıflardan Amine Yaya, Zennure Sever, 10. sınıflardan Aslan Demir, 11. sınıflardan Melike Kocabey ve 12. sınıflardan Elif Peksöz okulumuz Onur Kurulu tarafından kitap hediye edilerek ödüllendirildi. Bu etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçen Onur Kurulu Başkanı Biyoloji Öğretmenimiz Selçuk EROL'a bu güzel çalışmasından dolayı teşekkür ediyoruz.

Mrt

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğümüz tarafından başlatılan ''Ben Her Yerde Varım" Projesi tanıtım toplantısı yapıldı. Öğrencilerimizin hem meslekî bilgi ve becerilerini kullanması hem de çeşitli sosyal etkinlikler yoluyla toplumsal hayata dokunması hedeflenen projede, öğretmenlerimiz bilgilendirilerek iş bölümü yapıldı. Öğretmenlerimize gösterdikleri  özveri ve yaptıkları işbirliği için teşekkür ediyoruz.

Mrt

Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle 18 Mart 2024 tarihinde okulumuzda çeşitli etkinlikler düzenlendi. Okulumuz Çok Amaçlı Salonunda gerçekleşen program saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'mızın okunmasıyla başladı. Öğrencilerimiz tarafından günün anlam ve önemini belirten yazılar ve şiirler okundu. Daha sonra program video gösteriminin ardından öğrencilerin tiyatro sunumu ile sona erdi. Okulumuz kütüphanecilik kulübünün hazırladığı programda emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.

Mrt

Okulumuzda İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilişinin 103. yıldönümü ve İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı düzenlendi. Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı ardından öğrencilerimiz tarafından İstiklâl Marşımızın TBMM'de kabul edilişinin canlandırıldığı tiyatro sergilendi. Öğrencilerimizin günün anlam ve önemiyle ilgili kendi yazdıkları şiirler seslendirildi. Program Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan video sunumuyla sona erdi. Programda emeği geçen edebiyat kulübü öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Mrt

Okulumda Sağlıklı Besleniyorum Pogramı çerçevesinde okul pansiyonumuzda kahvaltı programı düzenlendi. Kahvaltı, öğrencilerimizin evde aileleriyle hazırladıkları yöresel ürünlerin yanında okulumuzunda katkılarıyla hazırlanan kahvaltı menüsüyle yapıldı. Kahvaltıya İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Rahmi GÜNEY, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serdal SALIK, öğrenciler, öğretmenler ve personelimiz katıldı. Program kapsamında okul duvar gazetesi hazırlanmakta olup sağlık hizmetleri alan öğretmenlerimiz ve ekip üyelerimiz tarafından program kapsamında bilinçlendirme ve rehberlik faaliyetlerine devam edilmektedir. Etkinliklerde emeği geçen katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz.

Şbt

Okulumuz iş sağlığı ve güvenliği toplantısını yaparak gündem maddeleri değerlendirildi.

Şbt

Okulumuzda Deneyap Teknoloji Atölyeleri'nin tanıtımı, kayıt dönemi ve sonrası eğitim faaliyetleri tanıtım sunumu yapıldı. 9. Sınıf öğrencilerine yönelik 36 aylık ücretsiz teknoloji eğitimlerine katılmak isteyen öğrenciler www. deneyap . org adresinden başvuru yapabilirler.

Şbt

Okulumuzda TÜBİTAK "Bilim Söyleşisi " programı düzenlendi. Programda Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Araştırma Görevlisi Sayın Hasan Oğulcan MARANGOZ konuşmacı olarak "Doğal Afetler ve Afet Yönetimi" konusunda sunum yaptı Programımıza İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Rahmi GÜNEY,  Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serdal SALIK, Milli Eğitim Şube Müdürü Muammer ŞİMŞEK, okul yöneticilerimiz, öğretmen ve öğrencilerimiz katılım sağladı.

Şbt

Okulumuzda TEKNOFEST yarışmaları ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE biriminde görevli Bilişim Teknolojileri Öğretmeni İdris KARATEKE tarafından öğretmenlerimize yönelik olarak bilgilendime yapıldı.

Şbt

Ülkemizde yaşanan 6 Şubat depremi birinci yıl dönümü nedeniyle okulumuzda deprem tatbikatı düzenlendi. Sınıflarda öğretmenlerimizin bilgilendirmeleri ve çök-kapan-tutun tatbikatı sonrasında okul tahliye edilerek okul bahçesinde yer alan toplanma alanında  tatbikat sonlandırıldı.

Ock

Tarih Öğretmenimiz Merve Mümine ÇELİKDUR'un rehberliğinde  öğrencilerimizin hazırladığı " Kültürlerin Korunmasında Müzelerin  Etkisi Üzerine Bayburt Müzeleri Örneği " adlı TÜBİTAK 2204 Lise Öğrencileri Arası Araştırma projeleri kapsamında Beşpınar köyünde yer alan "Kenan Yavuz Etnografya Müze'sine " eğitim gezisi düzenlendi.

Ara

İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Rahmi GÜNEY ve Milli Eğitim Şube Müdürümüz Cuma TEMEL okulumuzu ziyaret etti. İl Milli Eğitim Müdürümüz Rahmi GÜNEY okulumuzu ziyareti esnasında okul yöneticileriyle okulla ilgili değerlendirme yaptıktan sonra sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti. İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Rahmi GÜNEY'e ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz.